Младата жена, която има 5-годишен син, постъпва в болницата за второ

...
Младата жена, която има 5-годишен син, постъпва в болницата за второ
Коментари Харесай

Белодробна емболия е първата версия за смъртта на 29-годишната родилка в Русе


Младата жена, която има 5-годишен наследник, постъпва в болничното заведение за второ естествено раждане с избор на екип на 23 май, само че в хода на раждането се постанова лекарите да изродят бебето посредством секцио. 12 часа по-късно, откакто е съобщила на брачна половинка си посредством известия по телефона, че има мощни болки, Ивелина издъхва. Новороденото й момченце е в положително положение. 

" Първо ще си погреба женичката и след това ще си взема детето. Отговорност ще диря до последно. Искам да съм последният човек, който изтърпява тази тъга ", сподели пред Нова телевизия брачният партньор Мартин Симеонов.

Мъжът уточни, че повода гинеколозите да пристъпят към секцио е, че по време на раждането детето се задушава. " То е извадено живо и крепко, проплаква незабавно. Жена ми също е добре. 14 часа по-късно, цяла нощ сме си писали. Имаше ужасно огромни болки, по нейни думи. Гледах да я успокоя, че докторите си знаят работата. Постоянно ми се оплакваше, че доста я боли. В 3:40 ч. сутринта ми написа: " Ох, тази сестра хърка. Ще изпусна шишето да я събудя ", добави той.

Според Симеонов никой не е ревизирал какво се случва с родилката. " Не може да я оставиш и да легнеш да си спиш. Въпросът ми към АГ " Канев " е от кой момент децата се носят при родилките в интензивно поделение. На нея два пъти са ѝ го занесли в 3:30 ч. през нощта ", сподели още мъжът.

По думите му, брачната половинка му е издъхнала в 6.58 часа на 24 часа. Той е известен за гибелта й един час по-късно.

" За белодробната емболия ми го споделиха, когато бях до натрупа ѝ. Всички се бяха събрали като аптекарски шишета и се бяха наговорили. Казаха, че сме изтеглили късата съчка. И че на 1000 родилки умира една. Обясниха ми го напълно обикновено, без никакви терзания. Тя е тръгнала да става от леглото и е паднала до него ", добави Мартин Симеонов. 

Новороденото момченце се споделя Белослав. " Тя доста държеше на това име. Всеки ден пристигам и си го гушкам, тъй като е парченце от нея. Нямам врагове, само че на най-големия си зложелател не поисквам такова нещо ", сподели още вдовецът.

Пред медиите шефът на УМБАЛ " Канев " Иван Иванов изясни, че е осъществена аутопсия на родилката, а резултатите ще станат ясни до 25 дни, какъвто е законовият период.

" Нищо не желаеме да прикриваме. И аз съм родител и желая да знам какво става. Разпоредил съм вътрешна инспекция, ще стартира и одит от страната ", добави той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР